Άμμος, βότσαλο, πεντακάθαρα νερά

Δυνατό χαρτί των Ψαρών η ποικιλία στις παραλίες του.

Γαλαζοπράσινα νερά, καθάριες θάλασσες και παραλίες γεμάτες βότσαλα ή άμμο, χωρίς ίχνος ανθρώπινης, παρέμβασης συνθέτουν ένα μαγευτικό παράκτιο μέτωπο στα Ψαρά. Ο επισκέπτης απολαμβάνει το μπάνιο του δίχως αδιάκριτα βλέμματα, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες παραλίες πολυσύχναστες ή απομονωμένες.

Από μεγάλες αμμουδιές, βοτσαλωτές ακρογιαλιές, κλειστούς όρμους μέχρι απάνεμα λιμανάκια. Κάθε παραλία κρύβει τους δικούς της θησαυρούς και προσκαλεί τους επισκέπτες να τους ανακαλύψουν.

Παραλία Αγίας Κυριακής: Ιδανική για κοντινές αποδράσεις καθότι βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό.

Λαζαρέτα: Μια καταπληκτική παραλία με ψιλό βότσαλο και μικρά κοχύλια, κοντά επίσης στον οικισμό.

Παραλία Λήμνου: Βρίσκεται έξω από το οικισμό ανάμεσα στις περιοχές Αχλαδόκαμπος και Βουρλιές. Η παραλία είναι γεμάτη βότσαλο.

Παραλία Λάκκα: Μια από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού κοντά στο Μοναστήρι.

Κάτω Γιαλός: Βρίσκεται κάτω από τη Μαύρη Ράχη και είναι βοτσαλωτή.

Κατσούνη: Η τουριστικότερη παραλία των Ψαρών, κοντά στο λιμάνι, με άμμο και ρηχά νερά. Στην παραλία κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται τουρνουά beach Volley.

Παραλία Αρχοντίκι: Είναι από τις παραλίες που συνδυάζει άμμο και βότσαλο. Σε απόσταση 100μ από την ακτή δεσπόζει το νησάκι Δασκαλιό.

Φτελιό: Με βαθιά νερά και πολύχρωμα βότσαλα.

Παραλία Ξερόκαμπου με τη σπηλιά του Αδάμ: Απόμερη με κρυστάλλινα νερά.

ΜΕ ΠΛΕΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΨΑΡΑ

Για τους λάτρεις της διαφορετικότητας και των απομονωμένων παραλιών τα Αντίψαρα αποτελούν πρώτιστη επιλογή για το μπάνιο τους καθότι οι παραλίες του είναι απίστευτου φυσικού κάλους. Η προσέγγιση σε αυτές γίνεται με πλεούμενο.

πηγή: Τουριστικός οδηγός Ψαρών - politischios.grmade with in Chios