«COSTA POINT CHIOS» : Το νέο διαμάντι της «Point Group» σε ένα ιστορικό κτίριο της προκυμαίας της Χίου

 

Στην καρδιά του λιμανιού της Χίου, σε ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της προκυμαίας, το νέο απόκτημα της «Point Group», το «Costa Point Chios», ανοίγει τις πόρτες του, αποτελώντας τη νέα πρόταση για τους επισκέπτες της Χίου που επιθυμούν ευκολία στην πρόσβαση αλλά και θέα στο υπέροχο λιμάνι.

Το κτίριο

Πριν κανείς θελήσει να επιλέξει για διαμονή το νέο δημιούργημα των Κώστα και Σταμάτη Μούνδρου, θα πρέπει να γνωρίσει την ιστορία του κτιρίου, το οποίο στέγασε την πρώτη Μηχανική Σχολή του νησιού στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα στηρίχτηκε οικονομικά από όλες τις μεγάλες εφοπλιστικές οικογένειες της Χίου, προκειμένου να καλυφθούν οι τότε μεγάλες ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας για καλά καταρτισμένους μηχανικούς και πρωτίστως για νέους Χιώτες, ώστε να υπηρετήσουν στα υπό κατασκευή νέα πλοία της εποχής.

Έτσι με το υπ’ αριθ. 104/1956 Βασιλικό Διάταγμα ιδρύθηκε και επίσημα η «Σχολή Μηχανικών εν Χίω», η οποία βρήκε στέγη στο συγκεκριμένο κτίριο που αποτελούσε ιδιωτική οικεία της χήρας του Παναγιώτη Καρρά, Ειρήνης και η οποία στέγασε τη Σχολή Μηχανικών και τη Σχολή Ασυρματιστών.

Μετά τη δημιουργία του νέου κτιρίου της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου στις 29 Αυγούστου 1965, το κτίριο αλλάζει χέρια και συνεχώς ιδιοκτήτες αλλά και αρκετές χρήσεις.

Στο σήμερα…

Η επί σειρά ετών εγκατάλειψή του, κατέστησε το «Costa Point Chios», ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα της «Point Group». Αφενός η διατήρηση των αρχιτεκτονικών στοιχείων και των εσωτερικών λεπτομερειών του κτιρίου, αφετέρου η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν εσωτερικά αποτέλεσαν μία πραγματική πρόκληση για τους νέους επενδυτές.

Με κόπο, μεράκι και πολλές ώρες προσωπικής εργασίας κατάφεραν να μετατρέψουν το άλλοτε ιστορικό κτίριο σε ένα εξαιρετικά σύγχρονο συγκρότημα δωματίων στην καρδιά της πόλης, που προσφέρει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις σε όποιον αποφασίσει να εμπιστευτεί τη διαμονή του σε αυτό. Ένα από τα αξιοσημείωτα του εγχειρήματος, είναι ότι τόσο σε επίπεδο κατασκευής όσο και σε επίπεδο λειτουργίας επιλέχθηκαν μέθοδοι χαμηλής κατανάλωσης και με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Το συγκρότημα αποτελείται από 12 συνολικά δωμάτια, εκ των οποίων τα δύο είναι διώροφα. Ο διακριτικός φωτισμός led, ο εσωτερικός εξοπλισμός με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας του δωματίου, ο κλιματισμός και η θέρμανση όλες τις εποχές, η μίνιμαλ διακόσμηση, οι άνετοι χώροι, η εκπληκτική θέα στο λιμάνι αλλά και η δωρεάν παροχή ποδηλάτων για βόλτα αποτελούν μόνο μερικούς από τους λόγους που καθιστούν το νέο απόκτημα της «Point Group» μοναδικό για τον επισκέπτη.

Οι υπηρεσίες της Point Group

Η Point Group δραστηριοποιείται στο νησί μας από το 2013. Στο δυναμικό της ανήκουν:

Το γραφείο γενικού τουρισμού Point Tours, που εκδίδει αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διοργανώνει εκδρομές σε Χίο και Τουρκία και κάνει κρατήσεις ξενοδοχείων στα ελληνικά νησιά, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Τουρκία.

Τα Point Rent a Car, Point Rent a Moto και Point Rent a Bike.

Τα συγκροτήματα City point και Costa Point στο λιμάνι της Χίου, Mastic Point Studios στο κέντρο της πόλης, τα Green Point Home και τα διαμερίσματα Twins Point Apartments στον Βροντάδο και τέλος το Calm Point Home στη Βολισσό.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 2271306724 και στο site travel2chios.gr.

 made with in Chios