Τα γραφικά σοκάκια της Βολισσού που γοητεύουν με την ομορφιά τους

"Εδώ ξαναβρίσκεις τον εαυτό σου". Με αυτή τη μικρή φράση, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βολισσού, του μεγαλύτερου από τα χωριά της Αμανής περιγράφουν την εμπειρία του να ζεις σε ένα από τα πιο μακρινά κεφαλοχώρια του νησιού.

Και η αλήθεια είναι ότι η Βολισσός είναι από μόνη της ένα κεφάλαιο που σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι αυτό το γραφικό χωριό είναι έτοιμο να σε συναρπάσει ανά πάσα στιγμή. Χτισμένο με υψομετρική διαφορά, σε προσκαλεί να ταξιδέψεις μέσα στον χρόνο. Τα μοτίβα πολλά. Κυρίως όμως σε παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή εκεί όπου ο άνθρωπος ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τόπο και τη φύση του. 

Είτε ντόπιος, είτε επισκέπτης τα τοπία που θα συναντήσεις μέσα στα γραφικά σοκάκια του χωριού θα σε κάνουν ασυναίσθητα έναν μικρό φωτογράφο, που θα θελήσεις να παγιδεύσεις στο κινητό ή τη φωτογραφική σου πολλά από αυτά που θα δεις. 

Τα χαλάσματα, οι δεκάδες χαδιάρικες γάτες, τα πρόσωπα των ανθρώπων, τα χαλάσματα που εκπέμπουν μυστήριο αλλά και αρχοντιά είναι μόνο μερικά από αυτά που θα δεις στον δρόμο σου. Άφησε το ένστικτό σου και κυρίως την περιέργειά σου να σε μαγέψει και σίγουρα θα βγεις κάτι παραπάνω από κερδισμένος. 

Tips: Μία απλή φόρμα τον χειμώνα ή ένας πιο ανάλαφρος ρουχισμός το καλοκαίρι θα σε βοηθήσει να φθάσεις άνετα μέχρι το υψηλότερο σημείο του χωριού. Μη βιαστείς να φθάσεις στην κορυφή, η πορεία προς τα εκεί είναι η μαγεία. Ιδιαίτερη προσοχή στα χαλάσματα κυρίως τον χειμώνα όπου από τη βροχή το έδαφος είναι πιο ασταθές. Καλή φωτογράφηση... 

 











made with in Chios